Проблем многих

Једноставно рјешење за спор интернет које вам сигурно никада не би пало на памет

 • Извор: Б92
 • 15.05.2024. 14:13

Ако имате проблема са интернетом, не мора увијек узрок да буде лош сигнал који долази од оператера - некад је рјешење много једноставније, а не бисте ни помислили на њега.

Проблем могу бити предмети или уређаји у вашем домаћинству који ометају сигнале, а најчешћи је, вјеровали или не, огледало.

Нека огледала наиме, посебно она велика зидна, могу да утичу на интернет-везу јер су састављена од танког слоја метала који обично узрокује сметње тог типа. Генерални савјет, зато, јесте да држите рутер бар метар од огледала.

Стручњаци савјетују да покушате још једну једноставну ствар - "тест контакта очима".

Ово заправо значи да би било најбоље, ако је могуће наравно, да држите рутер тамо гдје вам је најпотребнији, односно да га видите (рецимо, у радној соби).

Ако имате проблеме са интернетом, можда бисте хтјели да испробате и усмјериваче сигнала. Они раде тако што примају сигнал од рутера, а потом га преусмјеравају даље, и добро су рјешење за велика домаћинства гдје има доста зидова или неких већих предмета који представљају сметњу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)