Француска

Покренута истрага против Марин ле Пен

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 11:01

Тужилаштво у Паризу покренуло је истрагу против лидера Националног окупљања Марин ле Пен, под сумњом да су постојале нерегуларности током њене предизборне кампање 2022. године, јавили су данас француски медији.

Телевизија БФМТВ објавила је да је истрага покренута након жалбе француске Државне комисије за рачуне кампање и финансирање, која сумња да су и други кандидати противзаконито финансирали кампању пред предсједничке изборе, али је само против Ле Пенове покренута званична истрага.

Француски Закон забрањује кандидатима да прелазе ограничења трошења током предизборне кампање и обезбјеђује надокнаду трошкова кампање уколико су испуњени потребни услови. У супротном, Комисија може да направи измјене рачуна, смањи вриједност надокнаде и, уколико је потребно, означи случај за истрагу.

Трагедија породице Југовић: Дјевојчица преминула након операције крајника

Трагедија породице Југовић: Дјевојчица преминула након операције крајника

Ле Пенова је изјавила да је њена кампања коштала између 800.000 и милион евра и да ју је у потпуности финансирала странка, а да је Влада Француске имала обавезу да покрије камату на зајмове које су узеле странке током избора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: