Перт

Трагедија породице Југовић: Дјевојчица преминула након операције крајника

  • Извор: Блиц
  • 09.07.2024. 10:59

Трогодишња Алија Југовић (Aliya Yugovich) умрла је послије нешто више од недјељу дана након што је имала рутинску операцију крајника, која углавном не ствара проблеме код већине дјеце.

Малена је примљена у болницу у Перту на Видовдан, на заказану рутинску операцију крајника а кући је отпуштена дан касније.

Сатима касније, у недјељу увече хитно су је одвезли у исту болницу јер је у међувремену добила грозницу и симптоме налик грипу. Њих двије - мама и она, чекале су сатима да их доктор прими и погледа.

Код Бањалучанина пронађени кокаин и оружје

Код Бањалучанина пронађени кокаин и оружје

Кад су коначно дошле на ред, љекар је казао да дијете има грип и отпустио је кући. Сутрадан рано ујутру, њено стање се нагло погоршало, пробудила се са тешким кашљем, а у међувремену је почела и да повраћа крв.

Љекари покушали да је оживе, али безуспјешно

Укућани су позвали хитну помоћ која је одмах по доласку почела са оживљавањем, а до доласка у болницу малена је већ била у коми. Нешто касније стављена је и на апарате који су је одржавали у животу.

Не постоје ријечи које би могле да опишу очај њених родитеља, мајке Џесике, која је мали предузетник, и оца Џоша, који је грађевински предузетник.

Браво: Хрват подржао Ђоковића

Браво: Хрват подржао Ђоковића

Заједница у којој живе организовала је и сакупљање помоћи овим приватницима који нису запослени у фирми и немају могућност да једноставно неко вријеме изостану са посла.

Комшије се удружиле да помогну

Плаћају и кредит за кућу, а поред преминуле кћеркице Алије имају и једногодишњег сина Елајџу.

Њихове комшије и пријатељи потрудиће се да им новчана помоћ коју прикупљају омогући да што дуже остану код куће и ожале своје дијете без притиска да се што пре врате на посао како имали од чега да живе.

Са бомбом у рукама упао у лакташку фирму

Са бомбом у рукама упао у лакташку фирму

За породицу коју је погодила најстрашнија трагедија од свих - губитак дјетета, за само неколико сати сакупљено је 62.000 аустралијских долара који ће покрити и трошкове сахране, јер ова породица није у завидној финансијској ситуацији, преноси "Блиц".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.