Настао колапс

Погледајте како је изгледало небо изнад Америке због пада система

  • Извор: Агенције
  • 19.07.2024. 19:55

Банке, авио-компаније и медији широм свијета погођени су глобалним прекидом рада који је настао због грешке у ажурирању садржаја компаније "Crowdstrike".

Прекид рада је утицао на велике компаније, укључујући "АБЦ" и "Скај њуз Аустралија". Компаније, укључујући банке, авио-компаније, телекомуникационе компаније, ТВ и радио станице и супермаркете, искључене су из мреже пошто се на екранима појавила грешка.

Више од хиљаду летова отказано је данас широм свијета, због техничких проблема са прекидом интернет услуга и комуникација, показују најновији подаци компаније за анализу авијације Сиријум.

TIMELAPSE од 12 сати показује како се ваздушни саобраћај широм Америке полако заустављао јер је Федерална управа за ваздухопловство приземљила велики број летова због техничког квара у информационим системима.

Пријављени су значајни проблеми на аеродромима у Аустралији, Њемачкој, Холандији и Шпанији. Неколико летова је одложено и путницима је савјетовано да контактирају своје авио-компаније за најновије информације. Скај њуз је нестао у Британији, а бројне европске авио-компаније и аеродроми су такође пријавили проблеме.

Проблем је настао послије посљедњег ажурирања антивирусног програма Crowdstrike, који је изазвао феномен познат у ИТ свијету као "плави екран смрти“ на Виндовс рачунарима.

Летови Делта, Унитед и Америцан Аирлинес су приземљени у Америци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм