Објава на друштвеној мрежи Икс

Нова порука одговорних за хаос: Објашњено како је стало пола планете

  • Извор: Б92
  • 20.07.2024. 10:46

Шеф компаније која је одговорна за јучерашњи застој широм свијета, објавио је на бившем Твитеру шта се заправо десило.

"Како Crowdstrike наставља да ради са купцима и партнерима на рјешавању овог инцидента, наш тим је написао технички преглед догађаја. Наставићемо да ажурирамо наше налазе како истрага буде напредовала", рекао је Џорџ Курц.

Он је поставио и линк који води до техничког објашњења, у ком пише шта се све догодило и због чега је готово пола свијета стало, од великих глобалних аеродрома до банака, здравствених система и других институција.

"Дана 19. јула 2024. године, као дио текућих операција, Crowdstrike је објавио ажурирање конфигурације сензора за Виндовс системе. Ово је стални дио заштитних механизама Фалкон платформе", стоји у објашњењу. 

"Ово ажурирање конфигурације је покренуло грешку, што је довело до пада система и плавог екрана смрти (БСОД) на погођеним системима", додаје се. 

Crowdstrike истиче да је спорно ажурирање отклоњено у петак, 19. јула 2024, сат времена касније.

"Ово није повезано са сајбер-нападом. Знамо шта је проблем и радимо темељну анализу да бисмо утврдили како је дошло до ове логичке грешке. Ажурираћемо налазе како истрага буде напредовала", закључује се у саопштењу.

Иначе, Crowdstrike опслужује више од 24.000 клијената, и без обзира на то што су им послате инструкције о рјешењу, биће потребни дани, па чак и недјеље да се све поново врати у нормалу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.