Портпарол Кремља

Песков: Са Кијевом се може разговарати, али им се не може вјеровати

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2024. 18:50

Могуће је разговарати са кијевским режимом, али није могуће вјеровати било коме које тренутно на власти у Украјини, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Ниједном од оних које ми видимо као представнике кијевског режима. Не. Вјероватно је могуће разговарати са њима, али им није могуће вјеровати", истакао је Песков у интервјуу за "Космсомолску правду".

Он је навео да се из Кијева чују неартикулисане спекулације о могућности преговора, али ништа конкретно није услиједило.

Песков: Бајденова одлука је унутрашње питање Вашингтона

Песков: Бајденова одлука је унутрашње питање Вашингтона

"Осим тога, са правне тачке гледишта, (украјински предсједник) Володимир Зеленски изгубио је легитимност прије неколико мјесеци", напоменуо је Песков.

Према његовом мишљењу, руски предсједник Владимир Путин понудио је најдубљу правну процјену тренутног стања ствари у Кијеву, али западњаци то потпуно игноришу, пренио је ТАСС.

"Они не желе да улазе у такве правне нијансе, али су оне очигледне и ми полазимо од тога. Међутим, то не може бити препрека започињању озбиљних преговора који би нам помогли и омогућили да испунимо оне задатке који су постављени прије специјалне војне операције", додао је Песков. 

Пратите нас и путем Вибера