Portparol Kremlja

Peskov: Sa Kijevom se može razgovarati, ali im se ne može vjerovati

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2024. 18:50

Moguće je razgovarati sa kijevskim režimom, ali nije moguće vjerovati bilo kome koje trenutno na vlasti u Ukrajini, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Nijednom od onih koje mi vidimo kao predstavnike kijevskog režima. Ne. Vjerovatno je moguće razgovarati sa njima, ali im nije moguće vjerovati", istakao je Peskov u intervjuu za "Kosmsomolsku pravdu".

On je naveo da se iz Kijeva čuju neartikulisane spekulacije o mogućnosti pregovora, ali ništa konkretno nije uslijedilo.

Peskov: Bajdenova odluka je unutrašnje pitanje Vašingtona

Peskov: Bajdenova odluka je unutrašnje pitanje Vašingtona

"Osim toga, sa pravne tačke gledišta, (ukrajinski predsjednik) Volodimir Zelenski izgubio je legitimnost prije nekoliko mjeseci", napomenuo je Peskov.

Prema njegovom mišljenju, ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je najdublju pravnu procjenu trenutnog stanja stvari u Kijevu, ali zapadnjaci to potpuno ignorišu, prenio je TASS.

"Oni ne žele da ulaze u takve pravne nijanse, ali su one očigledne i mi polazimo od toga. Međutim, to ne može biti prepreka započinjanju ozbiljnih pregovora koji bi nam pomogli i omogućili da ispunimo one zadatke koji su postavljeni prije specijalne vojne operacije", dodao je Peskov. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: