Израел објавио

Ова два пута су једини излаз за Палестинце

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2023. 10:40

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), како је званични назив војске те земље, објавиле су на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер) мапу Појаса Газе са два пута које Палестинци са сјевера енклаве треба данас да користе за одлазак на југ, уочи очекиване израелске копнене офанзиве.

Мапу уз натпис на арапском, као и поруку на том језику, објавио је Авичај Адрае, портпарол ИДФ-а.

Објавио је да је цивилима у северном делу Појаса Газе израелска војска поручила да данас користе два пута када крену према југу те палестинске енклаве.

- Посљедњих дана апеловали смо на вас да напустите град Газу и одете јужно од Вади Газе како бисте били на сигурном. Желио бих да вас обавијестим да ће ИДФ дозволити кретање дуж назначених путева без икакве опасности по безбедност између десет и 16 часова - навео је Адрае, прецизирајући рок који је по српском времену од девет до 15 сати.

Адрае је додао да Палестинци због сопствене безбједности треба да искористе ово кратко вријеме и крену према југу, од Беит Хануна до Кан Јуниса.

- Уколико бринете за себе и своје најмилије, крените ка југу у складу с инструкцијом. Будите увјерени да су се вође Хамаса побринуле за себе и да су се сакриле од напада у региону - написао је Адрае.

Он је навео и да ће становницима обалског дијела сјеверног Појаса Газе и подручја западно од Оливе бити дозвољено да се крећу улицама Далдул и Ал Сана ка Салах ал Дину и Ал Бахру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина