Izrael objavio

Ova dva puta su jedini izlaz za Palestince

  • Izvor: Agencije
  • 14.10.2023. 10:40

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter) mapu Pojasa Gaze sa dva puta koje Palestinci sa sjevera enklave treba danas da koriste za odlazak na jug, uoči očekivane izraelske kopnene ofanzive.

Mapu uz natpis na arapskom, kao i poruku na tom jeziku, objavio je Avičaj Adrae, portparol IDF-a.

Objavio je da je civilima u severnom delu Pojasa Gaze izraelska vojska poručila da danas koriste dva puta kada krenu prema jugu te palestinske enklave.

- Posljednjih dana apelovali smo na vas da napustite grad Gazu i odete južno od Vadi Gaze kako biste bili na sigurnom. Želio bih da vas obavijestim da će IDF dozvoliti kretanje duž naznačenih puteva bez ikakve opasnosti po bezbednost između deset i 16 časova - naveo je Adrae, precizirajući rok koji je po srpskom vremenu od devet do 15 sati.

Adrae je dodao da Palestinci zbog sopstvene bezbjednosti treba da iskoriste ovo kratko vrijeme i krenu prema jugu, od Beit Hanuna do Kan Junisa.

- Ukoliko brinete za sebe i svoje najmilije, krenite ka jugu u skladu s instrukcijom. Budite uvjereni da su se vođe Hamasa pobrinule za sebe i da su se sakrile od napada u regionu - napisao je Adrae.

On je naveo i da će stanovnicima obalskog dijela sjevernog Pojasa Gaze i područja zapadno od Olive biti dozvoljeno da se kreću ulicama Daldul i Al Sana ka Salah al Dinu i Al Bahru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina