Њемачка

Отац кћерки (1) убризгао живу у крв

  • 22.03.2024. 21:45

Један 30-годишњи Нијемац је на суђењу за покушај убиства, признао да је својој кћерки старој свега годину дана намјерно убризгао живу у крв.

Међутим, 30-годишњак је у четвртак рекао, према ријечима портпаролке суда у Хановеру, да није намјеравао да убије дијете.

Тачније, злочин је био уперен против мајке дјетета, са којом је био у процесу развода. Према ријечима портпаролке, дјелимично признање је било изненађење. На почетку суђења почетком фебруара, оптужени је негирао злочин, пише њемачки "Билд".

Он то никада није могао да уради својој кћерки, рекао је тада 30-годишњак пред судом у Хановеру. До изрицања пресуде заказана су још два термина суђења.

Јавно тужилаштво терети 30-годишњег оца и његову 34-годишњу дјевојку за покушај убиства. Наводи се да су геријатријска сестра и болничар 24. јула 2023. убризгали живу из термометра у лијево стопало и десну поткољеницу дјетета тог човјека. Његова дјевојка је такође негирала злочин на почетку суђења.

Дијете пати од здравствених посљедица

На суду је речено да су се злочини догодили када је дјевојчица била у посјети свом оцу у Спрингеу. Након што су дијете вратили мајци, жена је примјетила лоше стање дјевојчице. Тровање је потом дијагностификовано у болници.

Примјењена доза могла је да буде фатална, рекли су тужиоци. Сходно томе, једногодишњакиња је била у животној опасности, морала је да буде на дужем лијечењу на одјељењу интензивне његе, па и данас пати од здравствених посљедица.

Када су ухапшени, њих двоје првобитно нису коментарисали наводе.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: