Njemačka

Otac kćerki (1) ubrizgao živu u krv

  • 22.03.2024. 21:45

Jedan 30-godišnji Nijemac je na suđenju za pokušaj ubistva, priznao da je svojoj kćerki staroj svega godinu dana namjerno ubrizgao živu u krv.

Međutim, 30-godišnjak je u četvrtak rekao, prema riječima portparolke suda u Hanoveru, da nije namjeravao da ubije dijete.

Tačnije, zločin je bio uperen protiv majke djeteta, sa kojom je bio u procesu razvoda. Prema riječima portparolke, djelimično priznanje je bilo iznenađenje. Na početku suđenja početkom februara, optuženi je negirao zločin, piše njemački "Bild".

On to nikada nije mogao da uradi svojoj kćerki, rekao je tada 30-godišnjak pred sudom u Hanoveru. Do izricanja presude zakazana su još dva termina suđenja.

Javno tužilaštvo tereti 30-godišnjeg oca i njegovu 34-godišnju djevojku za pokušaj ubistva. Navodi se da su gerijatrijska sestra i bolničar 24. jula 2023. ubrizgali živu iz termometra u lijevo stopalo i desnu potkoljenicu djeteta tog čovjeka. Njegova djevojka je takođe negirala zločin na početku suđenja.

Dijete pati od zdravstvenih posljedica

Na sudu je rečeno da su se zločini dogodili kada je djevojčica bila u posjeti svom ocu u Springeu. Nakon što su dijete vratili majci, žena je primjetila loše stanje djevojčice. Trovanje je potom dijagnostifikovano u bolnici.

Primjenjena doza mogla je da bude fatalna, rekli su tužioci. Shodno tome, jednogodišnjakinja je bila u životnoj opasnosti, morala je da bude na dužem liječenju na odjeljenju intenzivne njege, pa i danas pati od zdravstvenih posljedica.

Kada su uhapšeni, njih dvoje prvobitno nisu komentarisali navode.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.