Мађарска

Орбан: Брисел игнорише стварност и вољу народа

  • Извор: СРНА
  • 18.06.2024. 08:26

Ново руководство ЕУ задржаће курс наставка сукоба у Украјини и супротстављања Русији, супротно вољи већине Европљана, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан, коментаришући исход неформалног самита ЕУ у Бриселу.

"Они игноришу стварност, игноришу исход европских избора и занемарују вољу европског народа. Не треба да будемо наивни, они ће наставити да подржавају миграције и слаће све више новца и оружја за рат између Русије и Украјине", рекао је Орбан на друштвеним мрежама.

Мађарски премијер је напоменуо да су послије избора за Европски парламент странке десне оријентације ојачале, док су љевица и либерали изгубили своје позиције.

Мајка троје дјеце нестала прије 7 дана: Очајна кума моли за помоћ

Мајка троје дјеце нестала прије 7 дана: Очајна кума моли за помоћ

"Међутим, умјесто да слушају мишљење бирача, политичари из највеће фракције у Европском парламенту – Европске народне партије – удружили су се са љевицом и либералима", рекао је премијер, који је присуствовао самиту у Бриселу.

Он је рекао да су они јуче постигли договор и међу собом подијелили канцеларије за управљање ЕУ, пренио је ТАСС.

"Нећемо подлећи томе. Ујединићемо напоре европске деснице, а борићемо се са бирократама, који заговарају миграције и рат", нагласио је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.