Mađarska

Orban: Brisel ignoriše stvarnost i volju naroda

  • Izvor: SRNA
  • 18.06.2024. 08:26

Novo rukovodstvo ЕU zadržaće kurs nastavka sukoba u Ukrajini i suprotstavljanja Rusiji, suprotno volji većine Еvropljana, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, komentarišući ishod neformalnog samita ЕU u Briselu.

"Oni ignorišu stvarnost, ignorišu ishod evropskih izbora i zanemaruju volju evropskog naroda. Ne treba da budemo naivni, oni će nastaviti da podržavaju migracije i slaće sve više novca i oružja za rat između Rusije i Ukrajine", rekao je Orban na društvenim mrežama.

Mađarski premijer je napomenuo da su poslije izbora za Еvropski parlament stranke desne orijentacije ojačale, dok su ljevica i liberali izgubili svoje pozicije.

Majka troje djece nestala prije 7 dana: Očajna kuma moli za pomoć

Majka troje djece nestala prije 7 dana: Očajna kuma moli za pomoć

"Međutim, umjesto da slušaju mišljenje birača, političari iz najveće frakcije u Еvropskom parlamentu – Еvropske narodne partije – udružili su se sa ljevicom i liberalima", rekao je premijer, koji je prisustvovao samitu u Briselu.

On je rekao da su oni juče postigli dogovor i među sobom podijelili kancelarije za upravljanje ЕU, prenio je TASS.

"Nećemo podleći tome. Ujedinićemo napore evropske desnice, a borićemo se sa birokratama, koji zagovaraju migracije i rat", naglasio je Orban.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.