Вјачеслав Володин

"Они који су почели санкциони рат против Русије и Кине сада трпе посљедице"

  • 23.11.2023. 08:30

Државе које су започеле санкциони рат против Русије и Кине трпе посљедице тог рата, указује предсједник Државне думе Вјачеслав Володин на састанку са професорима и студентима Универзитета Нанџинг који студирају руски језик.

"Ако је 2012. године, према подацима Свјетске банке, Кина била друга, а Русија шеста међу свјетским економијама, онда је крајем прошле године Кина заузела прво мјесто, Русија је постала пета економија у свијету и највећа у Европи – ево резултата непријатељских акција", објашњава он.

У протеклих 10 година против Руске Федерације је уведено преко 17 хиљада санкција, додао је Володин и подсјетио на покренуте трговинске ратове против Кине и уведена ограничења.

Објављен снимак аутомобила прије експлозије на граници САД и Канаде

Објављен снимак аутомобила прије експлозије на граници САД и Канаде

"Живимо у времену изазова, али нису проблеми једино са чиме се сусрећемо. Ово је и вријеме прилика", наводи он.

Предност државног уређења Русије и Кине и уједно оно што их спаја је задатак наведен у њиховим Уставима, основним законима, а то је изградња суверених држава, а таквих је данас мало, одговара предсједник Државне думе на питање студента шта је предност државног уређења Русије и Кине.

Резултати које су и Кина и Русија оствариле у великој мјери постигнути су захваљујући њиховом суверенитету, а сваки другачији приступ не би довео до таквог напретка и резултата, додаје Володин истичући значај суверенитета.

Ово је највеће гробље на свијету, више од шест милиона сахрањених!

Ово је највеће гробље на свијету, више од шест милиона сахрањених!

"Губитак суверенитета доводи до губитка државности, а на основу бројки и чињеница јасно је да нема много држава које имају апсолутни суверенитет. Под суверенитетом се не подразумијева само државност, већ и очување обичаја, традиције, историје, културе, језик – све што одређује идентитет нације и веру", појашњава предсједник Државне думе.

Када нека држава изгуби суверенитет временом губи и своју историју и културу, језик, а на тај начин и сама држава престаје да постоји, објашњава он и истиче да се Русија и Кина залажу за мултиполарни свијет и правичан свјетски поредак, који омогућава свим државама да заштите свој суверенитет и да се развијају у у складу са њиховим циљевима и задацима.

Делегација Државне думе коју предводи Володин борави у Кини у званичној посјети од 21. новембра до данас. Володин се у Пекингу састао са кинеским предсједником Си Ђинпингом и предсједавајућим Сталног комитета Народног конгреса Џаом Леђијем и другим високим званичницима Кине.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.