Има жртава

Олуја тутњи Европом: "Оваква се дешава 'једном у генерацији'"

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2023. 14:57

Олуја "Киран" захватила је данас сјеверозападну Европу уз снажан вјетар и јаку кишу, при чему је једна особа погинула у Француској, а једна у Шпанији, док су школе и аеродроми остали затворени, а возови заустављени.

Возач камиона погинуо је када је пало дрво сјевероисточно од Париза, а 1,2 милиона француских домаћинстава остало је без електричне енергије.

Власти у Финистеру у Бретањи позвале су људе да остану код куће и избјегавају вјетрове који су достизали брзину од 207 километара на час, што је покренуло таласе висине 20 метара поред обале.

Шпанске службе за ванредне ситуације саопштиле су да је једна жена погинула када је дрво пало на њу у центру Мадрида. Троје људи је повријеђено.

Суграђане напао, па им пријетио на друштвеним мрежама

Суграђане напао, па им пријетио на друштвеним мрежама

Олују "Киран", која је услиједила након олује "Бабет" прије двије седмице, покренула је моћна ваздушна струја са Атлантика, која је изазвала јаку кишу, жестоке вјетрове и велике поплаве у Сјеверној Ирској и дијеловима Велике Британије.

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је новинарима да је, поред погибије возача камиона, повријеђено 15 људи, укључујући седам ватрогасаца, те да је једна особа тешко повријеђена у граду Рубе на сјеверу Француске.

Он је у објави на друштвеним мрежама навео да је око 1.300 особа морало да буде премјештено у кампове или склоништа, а да је неколико кућа евакуисано у Бресту након што је пао кран.

Метеоролози су раније упозорили да би ово могла да буде олуја каква се дешава "једном у генерацији" у Британији и Француској.

Вишковић: Припремљене тужбе против САД због онемогућавања коришћења сајтова Владе

Вишковић: Припремљене тужбе против САД због онемогућавања коришћења сајтова Владе


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм