"Све је намјештено"

Огласио се Трамп: Ово је срамота, права пресуда ће бити 5. новембра

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2024. 00:08

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп огласио се након што је проглашен кривим по 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословних записа.

"Ово је било намјештено, срамотно суђење. Права пресуда ће бити 5. новембра од стране народа. Сви знају шта се овдје догодило. Ово је урађено од стране Бајденове администрације", рекао је он.

Он је затим додао да није учинио ништа лоше.

"Ја сам веома невин човјек, и у реду је. Борим се за нашу земљу. Земља нам је отишла дођавола, нација нам пропада. Милиони људи улазе сваки дан и преузимају нам земљу", додао је Трамп.

Подсјетимо, порота од 12 чланова разматрала је да ли је Трамп крив за 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословних докумената, који су повезани са наводним прикривањем тајних исплата новца звијезди филмова за одрасле Сторми Данијелс и прогласили су га кривим.

Службеник суда питао је пороту да ли сматра Доналда Трампа кривим. Поротници су одговорили "Да", било је довољно да се само један поротник изјасни да није крив како пресуда не би била валдина. Доналд Трамп је први предсједник у историји САД који је осуђен за кривично дјело. 

Трамп крив по 34 тачке оптужнице!

Трамп крив по 34 тачке оптужнице!

Он се изјаснио да није крив по оптужбама у овом случају и негира аферу са Данијелсовом, преноси Си-Ен-Ен.

Тужиоци су недјељама покушавали да докажу да је Трамп свјесно плаћао свом бившем адвокату Мајклу Коену мјесечне рате од 35.000 долара како би му отплатио 130.000 долара намјењених да се Данијелсова спријечи да изађе у јавност са наводима о афери са Трампом непосредно пре дана избора 2016. године.

Трамп је рекао да не зна ништа о надокнади трошкова Коену и негирао је наводни сексуални однос са Сторми Данијелс.

Тужилац Џошуа Стајнглас је у завршној ријечи позвао поротнике да размотре шире импликације Трамповог прикривања информација, као што је утицај на изборни процес контролисањем информација које долазе до бирача.

Пресуда неће спријечити Трампа да настави предизборну кампању нити да преузме положај предсједника ако побједи на изборима, преноси "Глас Америке".

Против бившег предсједника су подигнуте још три оптужнице, али се не очекује да ће та суђења бити одржана прије избора у новембру. Трамп се и у тим случајевима изјаснио да није крив.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм