"Sve je namješteno"

Oglasio se Tramp: Ovo je sramota, prava presuda će biti 5. novembra

  • Izvor: ATV
  • 31.05.2024. 00:08

Bivši američki predsjednik Donald Tramp oglasio se nakon što je proglašen krivim po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa.

"Ovo je bilo namješteno, sramotno suđenje. Prava presuda će biti 5. novembra od strane naroda. Svi znaju šta se ovdje dogodilo. Ovo je urađeno od strane Bajdenove administracije", rekao je on.

On je zatim dodao da nije učinio ništa loše.

"Ja sam veoma nevin čovjek, i u redu je. Borim se za našu zemlju. Zemlja nam je otišla dođavola, nacija nam propada. Milioni ljudi ulaze svaki dan i preuzimaju nam zemlju", dodao je Tramp.

Podsjetimo, porota od 12 članova razmatrala je da li je Tramp kriv za 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata, koji su povezani sa navodnim prikrivanjem tajnih isplata novca zvijezdi filmova za odrasle Stormi Danijels i proglasili su ga krivim.

Službenik suda pitao je porotu da li smatra Donalda Trampa krivim. Porotnici su odgovorili "Da", bilo je dovoljno da se samo jedan porotnik izjasni da nije kriv kako presuda ne bi bila valdina. Donald Tramp je prvi predsjednik u istoriji SAD koji je osuđen za krivično djelo. 

Tramp kriv po 34 tačke optužnice!

Tramp kriv po 34 tačke optužnice!

On se izjasnio da nije kriv po optužbama u ovom slučaju i negira aferu sa Danijelsovom, prenosi Si-Еn-Еn.

Tužioci su nedjeljama pokušavali da dokažu da je Tramp svjesno plaćao svom bivšem advokatu Majklu Koenu mjesečne rate od 35.000 dolara kako bi mu otplatio 130.000 dolara namjenjenih da se Danijelsova spriječi da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno pre dana izbora 2016. godine.

Tramp je rekao da ne zna ništa o nadoknadi troškova Koenu i negirao je navodni seksualni odnos sa Stormi Danijels.

Tužilac Džošua Stajnglas je u završnoj riječi pozvao porotnike da razmotre šire implikacije Trampovog prikrivanja informacija, kao što je uticaj na izborni proces kontrolisanjem informacija koje dolaze do birača.

Presuda neće spriječiti Trampa da nastavi predizbornu kampanju niti da preuzme položaj predsjednika ako pobjedi na izborima, prenosi "Glas Amerike".

Protiv bivšeg predsjednika su podignute još tri optužnice, ali se ne očekuje da će ta suđenja biti održana prije izbora u novembru. Tramp se i u tim slučajevima izjasnio da nije kriv.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film