Јемен

Огласили се Хути након израелског напада: Ево како ће одговорити

  • Извор: Агенције
  • 20.07.2024. 21:18

Врховни политички савјет јеменског побуњеничког покрета Хути саопштио је данас да ће "ефикасно одговорити" на израелске ваздушне нападе на луку Ходејду у Јемену, јавља Ројтерс.

Израелска војска саопштила је да је данас погодила неколико циљева Хута у западном дијелу Јемена, након напада дроном на Тел Авив претходног дана, преноси АП.

Неколико "војних циљева" је погођено у западном лучком граду Ходејди, упоришту Хута, навела је израелска војска, додајући да је напад "одговор на стотине напада који су изведени на државу Израел посљедњих мјесеци".

Огласио се министар одбране: Пожар гори, а његово значење је јасно!

Огласио се министар одбране: Пожар гори, а његово значење је јасно!

Портпарол Хута Мохамед Абдулсалам написао је на платформи X да је Јемен био подвргнут "очигледној израелској агресији" која је била усмјерена на складишта горива и електрану.

Он је рекао да напади имају за циљ "да повећају патњу народа и да изврше притисак на Јемен да престане да подржава Газу".

Абдулсалам је казао да ће напади само учинити народ Јемена и његове оружане снаге одлучнијима да подрже Газу.

Медијска кућа коју контролишу Хути у Јемену јавила је раније данас да су на лучки град Ходејду изведени интензивни ваздушни напади и да изгледа Израел стоји иза њих.

Телевизија Ал Масира је објавила да у нападима на складишта нафте и дизела у луци и на локалну електрану има погинулих и рањених, али није изнела друге детаље.

У извјештају се наводи да је у луци избио велики пожар и да је велики број потрошача остао без електричне енергије.

Израел извршио ваздушне ударе на Јемен!

Израел извршио ваздушне ударе на Јемен!

Здравствени званичници у Јемену саопштили су да је у нападима погинуло више људи и да су многи повријеђени, али ни они нису изнијели детаље.

У јучерашњем нападу Хута дроном у центру Тел Авива је погинула једна, а рањено најмање 10 особа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм