Израел извршио ваздушне ударе на Јемен!

Огласио се министар одбране: Пожар гори, а његово значење је јасно!

  • 20.07.2024. 19:51

Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је данас да је Израел извршио ударе на циљеве Хута у Јемену како би послао поруку након смрти израелског држављанина.

"Пожар тренутно гори у луци Ходеида и види се широм Блиског истока, а његово је значење јасно. Хути су нас напали више од 200 пута. Први пут су повриједили израелског држављанина и ми смо узвратили. Учинићемо то свугдје гдје је то потребно", нагласио је Галант.

Израел извршио ваздушне ударе на Јемен!

Израел извршио ваздушне ударе на Јемен!

Јеменска телевизијска станица "Ал Масира" јавила је нешто раније да су нападнута складишта нафте и дизел горива у луци Ходеида, као и локална електрична компанија, те да има жртава.


Израелска војска саопштила је да су авиони гађали војне мете Хута у области луке Ходеида у Јемену, као одговор на више стотина удара на Израел у протеклих неколико мјесеци.

У јучерашњем нападу дроном у центру Тел Авива, за који су одговорност преузели Хути, погинула је једна особа, а најмање десет је рањено.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм