Jemen

Oglasili se Huti nakon izraelskog napada: Еvo kako će odgovoriti

  • Izvor: Agencije
  • 20.07.2024. 21:18

Vrhovni politički savjet jemenskog pobunjeničkog pokreta Huti saopštio je danas da će "efikasno odgovoriti" na izraelske vazdušne napade na luku Hodejdu u Jemenu, javlja Rojters.

Izraelska vojska saopštila je da je danas pogodila nekoliko ciljeva Huta u zapadnom dijelu Jemena, nakon napada dronom na Tel Aviv prethodnog dana, prenosi AP.

Nekoliko "vojnih ciljeva" je pogođeno u zapadnom lučkom gradu Hodejdi, uporištu Huta, navela je izraelska vojska, dodajući da je napad "odgovor na stotine napada koji su izvedeni na državu Izrael posljednjih mjeseci".

Oglasio se ministar odbrane: Požar gori, a njegovo značenje je jasno!

Oglasio se ministar odbrane: Požar gori, a njegovo značenje je jasno!

Portparol Huta Mohamed Abdulsalam napisao je na platformi X da je Jemen bio podvrgnut "očiglednoj izraelskoj agresiji" koja je bila usmjerena na skladišta goriva i elektranu.

On je rekao da napadi imaju za cilj "da povećaju patnju naroda i da izvrše pritisak na Jemen da prestane da podržava Gazu".

Abdulsalam je kazao da će napadi samo učiniti narod Jemena i njegove oružane snage odlučnijima da podrže Gazu.

Medijska kuća koju kontrolišu Huti u Jemenu javila je ranije danas da su na lučki grad Hodejdu izvedeni intenzivni vazdušni napadi i da izgleda Izrael stoji iza njih.

Televizija Al Masira je objavila da u napadima na skladišta nafte i dizela u luci i na lokalnu elektranu ima poginulih i ranjenih, ali nije iznela druge detalje.

U izvještaju se navodi da je u luci izbio veliki požar i da je veliki broj potrošača ostao bez električne energije.

Izrael izvršio vazdušne udare na Jemen!

Izrael izvršio vazdušne udare na Jemen!

Zdravstveni zvaničnici u Jemenu saopštili su da je u napadima poginulo više ljudi i da su mnogi povrijeđeni, ali ni oni nisu iznijeli detalje.

U jučerašnjem napadu Huta dronom u centru Tel Aviva je poginula jedna, a ranjeno najmanje 10 osoba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: