САД

Објављен нови видео атентата на Трампа: Нападач снимљен како пузи по крову одакле је пуцао

  • 16.07.2024. 09:37

Снимак објављен на друштвеним мрежама приказује човјека, који је у суботу циљао Доналда Трампа у атентату, како пузи по крову зграде одакле је пуцао на бившег предсједника, док је више посматрача махнито указивало на њега оближњим полицајцима.

На снимку на X, који је подијелио Њујорк пост, види се неколико људи који показују на Томаса Метјуа Крукса (20), док се пењао на кров производног погона око 130 метара од мјеста гдје је Доналд Трамп говорио на митингу у Батлеру у Пенсилванији.

– Погледајте како сви показују – чује се особа која говори на снимку, док неколико људи показује и гледа Крукса, који се може видјети како се котрља по крову и пузи напред на рукама и кољенима.

– Да, неко је горе на врху крова. Ено га тамо – каже особа. Чују се други како говоре: “Баш овдје, на крову”.

Чује се како једна особа виче „полицајче“, а други говоре „он је на крову“ док показују ка нападачу.

Трамп у јавности након атентата: Стиснуо шаку, а маса узвикивала двије ријечи

Трамп у јавности након атентата: Стиснуо шаку, а маса узвикивала двије ријечи

У позадини се може чути како Трамп држи говор. Током снимка, чинило се да полицајци углавном не реагују на забринутост посматрача.

На митингу у суботу Трамп је рањен метком у уво, а један мушкарац је убијен, док се двоје рањених људи налази у болници у стабилном стању.

Трамп се синоћ први пут појавио у јавности након атентата на националној конвенцији Републиканске странке у Милвокију, дочекан бурним овацијама и одушевљењем својих присталица. На десном уху је имао завој.

Неки учесници састанка су већ потврдили да су младића видјели на крову.

– Примијетили смо типа како пузи по крову зграде поред нас, 15 метара даље. Имао је пушку, јасно смо видјели. Показујемо на њега, а полиција доле трчи. Ми смо као, “Хеј, човјече, на крову је тип с пушком. А полиција није знала шта се дешава – рекао је за ББЦ Грег Смит, један од учесника скупа.

– Зашто тајна служба није на свим овим крововима? Ово није велико мјесто. Дошло је до безбједносне грешке – додао је он.

Један од важних доказа током истраге биће радио комуникација локалне и државне полиције, као и Тајне службе.

Теорија чувеног снајперисте о нападу на Трампа: Како је то могуће

Теорија чувеног снајперисте о нападу на Трампа: Како је то могуће

Тајна служба истражује

Америчка Тајна служба саопштила је јуче да ће учествовати у истрагама које су најавили предсједник Џо Бајден и чланови Конгреса, након што њени агенти нису успјели да спријече нападача да пуца и рани бившег предсједника Доналда Трампа на митингу у Пенсилванији у суботу.

Једна од главних тема у данима након атентата је рад тајних служби и полиције. Многи сматрају да је покушај атентата могао бити спријечен да су тајне службе боље радиле свој посао. Поготово што се не ради о веома захтјевној локацији. То је отворено поље са само неколико зграда у околини.Директорка Тајне службе Кимберли Читл рекла је да агенција повећава обезбеђење за републиканског председничког кандидата Трампа и Републиканску националну конвенцију у Милвокију, која почиње данас, преноси Ројтерс.

Трамп изабрао ко ће му бити потпредсједник ако побиједи

Трамп изабрао ко ће му бити потпредсједник ако побиједи

– Увјерена сам у безбједносни план који су утврдили наш координатор за Републиканску националну конвенцију и наши партнери, који смо прегледали и ојачали након пуцњаве у суботу – рекла је Читл у саопштењу.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина