Далас Александер

Теорија чувеног снајперисте о нападу на Трампа: Како је то могуће

  • Извор: Агенције
  • 15.07.2024. 20:33

Далас Александер ветеран је који је провео 14 година у снајперском тиму канадске војске, који је био задужен за заштиту свјетских челника, укључујући и канадског премијера.

Бивши члан елитне јединице ЈТФ2, који је данас амбициозни пјевач кантри музике, тврди да је особа која је пуцала на бившег америчког предсједника Доналда Трампа "имала помоћ" током атентата.

Александер сугерише да је 20-годишњак који је пуцао на скупу могао да има помоћ изнутра.

"Јако сам добро упознат са оваквим стварима и знам како би то требало да изгледа, а оно што се јуче догодило, уопште не сумњам да је нападач имао помоћ унутар агенције, организације или пак владе", рекао је у видеу који је објавио на својим профилима на Инстаграму и Иксу.

Будите опрезни: Ових 5 знакова до краја мјесеца очекују велики трошкови

Будите опрезни: Ових 5 знакова до краја мјесеца очекују велики трошкови

Истрага још траје, па се вјерује да је нападач Томас Метју Крукс дјеловао сам. Како преносе страни медији, Крукс је легао на кров зграде који се налази око 118 метара даље од мјеста на којем је Трамп држао свој говор и запуцао према позорници. Александер пак тврди да није требало да буде у могућности да приђе тако близу.

"Чим сам видио ону фотографију из ваздуха онога што су рекли да се догодило, одмах ми то није имало смисла. Не можете, усред бијела дана да дођете на кров зграде која се налази само неколико стотина метара даље од предсједника. Не можете да дођете у ту позицију са оружјем док предсједник држи говор. То се једноставно не може догодити. Чак ни не морате бити снајпериста да би вам то било је*** јасно. Ти кровови су најочигледнија мјеста на цијелом свијету. Чак и ученици седмог разреда знају, кад их питају шта треба да се уради за осигуравање безбједности неке особе, да прво треба погледати кровове око мјеста на којем се особа налази и који су у домету оружја", рекао је Александер.

Он сматра да се десило нешто сумњиво.

"Дакле, нешто се догодило, али ја не упирем прстом ни у кога. Превише је очигледно да је овај тип имао помоћ са стране да би могао да се нађе у том тренутку на томе мјесту. Или је неко зажмирио или је то било стратешки испланирано. Морало је бити испланирано до одређеног нивоа, јер такви догађаји, таква безбједност, то није мала ствар - а ово је врло очито мјесто". каже он.

Држављанин БиХ изазвао тешку несрећу - дијете животно угрожено

Држављанин БиХ изазвао тешку несрећу - дијете животно угрожено

Закључио је да му је "јако чудно да неко, ко је довољно добар да се толико приближи мети коју је најтеже уходити на цијелом свијету, на крају промаши ту мету".

"Ако већ имате вјештине да дођете тако близу и избјегнете све то обезбјеђење, све слојеве безбједности које окружују тако важну особу, онда би требало да имате вјештину да погодите из прве. Ово једноставно нема смисла", објашњава Александер, преноси "Дејли мејл".

Метак који је очигледно био намијењен Трампу пројурио му је поред десног образа и погодио му ухо, а Александер је увјерен да је нападач имао помоћ и то је оно што га највише забрињава.

Александер је био члан чувене снајперске јединице ЈТФ 2, која је извела рекордни хитац у мају 2017. користећи "мекмилан ТАЦ-50“. Метак је прешао 3,5 километара, јурећи ваздухом готово 10 секунди, прије него што је погодио и убио терористу Исламске државе док је излазио из зграде и кретао се према аутомобилу.

Бивши агент тајне службе Џозеф Ласорса за "Дејли мејл" је изјавио да ће морати да се повећа заштита бивших предсједника САД-а те да ће Доналд Трамп од сада имати готово идентичну заштиту као и актуелни предсједник Џозеф Бајден.

Двоструко убиство у Тополници: Пуцао на супружнике, полиција на терену

Двоструко убиство у Тополници: Пуцао на супружнике, полиција на терену

Републиканци у Представничком дому планирају да доведу шефицу тајне службе Кимберли Читл на, како су најавили, жестоко испитивање 22. јула, да затраже одговоре.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: