Избори у новембру

Трамп изабрао ко ће му бити потпредсједник ако побиједи

  • Извор: Телеграф
  • 15.07.2024. 22:07

Доналд Трамп, бивши предсједник САД, изабрао је данас, првог дана конвенције Републиканске странке свог кандидата ко ће му бити потпредсједник уколико побиједи на изборима заказаним за први уторак у новембру.

То је сенатор из Охаја Џеј Ди Венс.

Венс је, како преносе амерички медији, привукао пажњу шире јавности након што је 2016. објавио своје мемоаре, након што је Трамп изабран за предсједника.

Он је сенатор мање од двије године али се етаблирао као један од најжешћих Трампових бранилаца и поборника његове пароле "Учинимо Америку поново великом".

Венс је нарочито ангажован у Трамповом тиму по питању спољне политике, трговине и имиграције.

Трамп је на својој друштвеној мрежи "Truth social“ објавио како ће сенатор ЈД Венс, бити његов кандидат за потпредсједника.

"Након дуго размишљања и много талентованих кандидата, одлучио сам како је мјесто потпредсједника САД најприкладније за сенатора Џеј Ди  Венса", навео је Трамп и додао:

"Он је служио земљи као маринац, дипломирао је на Универзитету у Охају, а завршио је право на Јејлу. Успјешан је бизнисмен и током кампање усредсредиће се на људе за које се до сада храбро борио, америчке раднике и фармере у Пенсилванији, Мичигену, Охају... Као потпредсједник, он ће наставити да се бори за наш Устав, стати уз наше трупе и учиниће све што може да ми помогне да Америку поново учинимо великом", написао је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: