Британија

Новорођенче преминуло од великог кашља, број преминулих достигао 10

  • Извор: Агенције
  • 08.08.2024. 11:26

У великој Британији преминуло је још једно дијете од великог кашља, чиме је укупан број смртних случајева достигао 10, саопштила је Агенција за здравствену сигурност Велике Британије (УКХСА).

Најновији подаци ове владине агенције показују да је број потврђених лабораторијских случајева те болести у Енглеској премашио 10.000 до јуна ове године, пренио је Гардијан.

Иако је већина случајева забиљежена код особа старијих од 15 година, више од 300 случајева пријављено је код беба млађих од три мјесеца, које су највише угрожене.

Претпоставља се да је епидемија почела у новембру прошле године.

Докторка Мари Рамзи, директорка за имунизацију у УКХСА, рекла је да је вакцинација најбоља заштита од великог кашља.

- Веома је важно да труднице и младе бебе приме вакцине у право вријеме. Трудницама се нуди вакцина против великог кашља, идеално између 20. и 32. недјеље.

Ово преноси заштиту на њихову бебу, тако да су заштићене од рођења у првих неколико мјесеци живота када су најосјетљивије и прије него што приме своје властите вакцине - истакла је Рамзи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)