Аеродроми

Нова правила за улазак у ЕУ

  • Извор: Телеграф
  • 03.09.2024. 10:46

Данас је ступила на снагу одлука Европске комисије о ограничењу количине течности коју путници могу да понесу у ручном пртљагу на аеродромима у ЕУ.

Одлуку да се ово правило поново успостави широм ЕУ Европска комисија је донијела крајем јула. Примјењује се на аеродроме у ЕУ, као и на Исланд, Швајцарску, Лихтенштајн и Норвешку (ЕЕА), преноси Скај њуз.

Емотивна исповијест Лукине супруге: Оставио си пола себе заувијек крај мене

Емотивна исповијест Лукине супруге: Оставио си пола себе заувијек крај мене

То значи да ће поново бити уведено ограничење од 100 милилитара за сваки појединачни пртљаг, чак и на аеродромима гдје су уграђени Ц3 скенери за ручни пртљаг, што је путницима омогућавало да са собом понесу веће количине течности.

Према европском огранку Међународног савјета аеродрома (АЦИ), Ц3 скенери су већ инсталирани на аеродромима у ограниченом броју земаља као што су Њемачка, Ирска, Италија, Литванија, Малта, Холандија и Шведска.

Забрањен концерт Џејле Рамовић у Хрватској, полиција интервенисала пре почетка

Забрањен концерт Џејле Рамовић у Хрватској, полиција интервенисала пре почетка

Европска комисија је саопштила да њена одлука није "одговор на било какву нову пријетњу", већ да је изазвана привременим техничким проблемом, јер постоје информације да ефикасност скенера "не задовољава стандард за који су одобрени".

Ограничење на количину течности постоји зато што традиционална безбједносна опрема, попут рендгенских апарата, не може ефикасно да открије течне експлозиве.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.