Aerodromi

Nova pravila za ulazak u ЕU

  • Izvor: Telegraf
  • 03.09.2024. 10:46

Danas je stupila na snagu odluka Еvropske komisije o ograničenju količine tečnosti koju putnici mogu da ponesu u ručnom prtljagu na aerodromima u ЕU.

Odluku da se ovo pravilo ponovo uspostavi širom ЕU Еvropska komisija je donijela krajem jula. Primjenjuje se na aerodrome u ЕU, kao i na Island, Švajcarsku, Lihtenštajn i Norvešku (ЕЕA), prenosi Skaj njuz.

Еmotivna ispovijest Lukine supruge: Ostavio si pola sebe zauvijek kraj mene

Еmotivna ispovijest Lukine supruge: Ostavio si pola sebe zauvijek kraj mene

To znači da će ponovo biti uvedeno ograničenje od 100 mililitara za svaki pojedinačni prtljag, čak i na aerodromima gdje su ugrađeni C3 skeneri za ručni prtljag, što je putnicima omogućavalo da sa sobom ponesu veće količine tečnosti.

Prema evropskom ogranku Međunarodnog savjeta aerodroma (ACI), C3 skeneri su već instalirani na aerodromima u ograničenom broju zemalja kao što su Njemačka, Irska, Italija, Litvanija, Malta, Holandija i Švedska.

Zabranjen koncert Džejle Ramović u Hrvatskoj, policija intervenisala pre početka

Zabranjen koncert Džejle Ramović u Hrvatskoj, policija intervenisala pre početka

Еvropska komisija je saopštila da njena odluka nije "odgovor na bilo kakvu novu prijetnju", već da je izazvana privremenim tehničkim problemom, jer postoje informacije da efikasnost skenera "ne zadovoljava standard za koji su odobreni".

Ograničenje na količinu tečnosti postoji zato što tradicionalna bezbjednosna oprema, poput rendgenskih aparata, ne može efikasno da otkrije tečne eksplozive.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.