Тврди британски експерт

Незаустављив јуриш руских трупа: На Западу ''упалили'' аларм због катастрофалне ситуације на фронту!

  • 13.08.2024. 08:17

Оружане снаге Украјине су се нашле у тешкој ситуацији на покровском правцу, изјавио је британски експерт Александар Меркурис у свом блогу на „Јутјубу”.

- Руске снаге почињу да напредују даље. Тако да је ситуација на покровском правцу веома лоша. То су све узнемирујуће вијести за Украјину, али постоје још узнемирујуће вијести из области Торецка, гдје се ситуација, колико могу да процијеним, погоршава до катастрофалних размјера - истакао је он.

Русија употријебила термобаричку бомбу

Русија употријебила термобаричку бомбу

Према ријечима експерта, након заузимања села Тимофејевка, руске снаге се све више приближавају тренутку када ће моћи да пресијеку пут из Покровска. Он је објаснио да је то главни пут за снабдијевање који користе украјинске снаге у Донбасу.

Док Украјинци грцају у крви, Зеленски купује хотеле за десетине милиона евра

Док Украјинци грцају у крви, Зеленски купује хотеле за десетине милиона евра

- У сваком случају, вјероватно ћемо добијати све више оваквих изненађења у наредним недјељама и мјесецима, јер се ситуација на фронтовима наставља погоршавати за Украјину - резимирао је Меркурис, а преноси Информер.

Према подацима Министарства одбране Русије од уторка, јединице групације војске „Центар” ослободиле су Тимофејевку у ДНР. Поред тога, „Центар” и друге руске групације заузеле су повољније положаје, побољшале тактичку ситуацију, поразиле различите украјинске формације и одбиле седам контра-напада непријатеља. Губици украјинских снага при том су износили до 1535 војника.

Пратите нас и путем Вибера