Tvrdi britanski ekspert

Nezaustavljiv juriš ruskih trupa: Na Zapadu ''upalili'' alarm zbog katastrofalne situacije na frontu!

  • 13.08.2024. 08:17

Oružane snage Ukrajine su se našle u teškoj situaciji na pokrovskom pravcu, izjavio je britanski ekspert Aleksandar Merkuris u svom blogu na „Jutjubu”.

- Ruske snage počinju da napreduju dalje. Tako da je situacija na pokrovskom pravcu veoma loša. To su sve uznemirujuće vijesti za Ukrajinu, ali postoje još uznemirujuće vijesti iz oblasti Torecka, gdje se situacija, koliko mogu da procijenim, pogoršava do katastrofalnih razmjera - istakao je on.

Rusija upotrijebila termobaričku bombu

Rusija upotrijebila termobaričku bombu

Prema riječima eksperta, nakon zauzimanja sela Timofejevka, ruske snage se sve više približavaju trenutku kada će moći da presijeku put iz Pokrovska. On je objasnio da je to glavni put za snabdijevanje koji koriste ukrajinske snage u Donbasu.

Dok Ukrajinci grcaju u krvi, Zelenski kupuje hotele za desetine miliona evra

Dok Ukrajinci grcaju u krvi, Zelenski kupuje hotele za desetine miliona evra

- U svakom slučaju, vjerovatno ćemo dobijati sve više ovakvih iznenađenja u narednim nedjeljama i mjesecima, jer se situacija na frontovima nastavlja pogoršavati za Ukrajinu - rezimirao je Merkuris, a prenosi Informer.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije od utorka, jedinice grupacije vojske „Centar” oslobodile su Timofejevku u DNR. Pored toga, „Centar” i druge ruske grupacije zauzele su povoljnije položaje, poboljšale taktičku situaciju, porazile različite ukrajinske formacije i odbile sedam kontra-napada neprijatelja. Gubici ukrajinskih snaga pri tom su iznosili do 1535 vojnika.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: