Предсједник САД

Немој, Бајдене, немој: Помијешао Камалу Харис и Доналда Трампа

  • Извор: Б92
  • 12.07.2024. 18:39

Демократски званичници и бирачи позивају предсједника Џоа Бајдена да се повуче из предсједничке трке усљед забринутости због његових година и способности, али и све чешћих лапсуса, а британски Скај њуз издвојио је његове најинтересантније гафове.

Закључујући уводно излагање на самиту НАТО у Вашингтону, Бајден се обратио украјинском предсједнику Володимиру Зеленском рекавши: "Сада желим да дам ријеч предсједнику Украјине, који има толико храбрости колико и одлучности", а затим додао: "Даме и господо, предсједник Путин".

Пошто се у публици чуло негодовање, Бајден је схватио грешку и исправио се ријечима: "Побиједићемо предсједника Путина, предсједниче Зеленски" и "Толико сам фокусиран на то да побиједимо Путина".

Бајден је касније на прес конференцији, послије самита НАТО-а у Вашингтону, направио још један лапсус: "Слушајте, не бих изабрао потпредсједника Трампа да буде потпредсједник да није квалификована да буде предсједник, тако да почнимо с тим".

Бајден је то рекао одговарајући на питање новинара Ројтерса да ли има повјерења у Камалу Харис, актуелну потпредсједницу САД.

Језива прича наше глумице: Вјереник јој пуцао у главу, па извршио самоубиство

Језива прича наше глумице: Вјереник јој пуцао у главу, па извршио самоубиство

На самиту НАТО-а, чинило се да је предсједник САД помијешао ''шефове кабинета'' са ''шефом војске'', направивши трећи гаф у говору те вечери.

Њемачки канцелар Олаф Шолц стао је у одбрану Бајдена, уз оправдање да се лапсуси дешавају свакоме, преноси Скај њуз.

Бајден је недавно рекао да је поносан што је прва црна потпредсједница Америке, такође мислећи на Харис. У фебруару, предсједник Бајден је погрешно тврдио да се састао на самиту Г7 2021. са француским предсједником Франсоом Митераном , који је умро 1996. године.

Кинези граде тајну војну базу на крају свијета

Кинези граде тајну војну базу на крају свијета

Исте недјеље је рекао да је разговарао са немачким канцеларом Хелмутом Колом, који је преминуо 2017, о нередима у америчком Капитолу, који су се десили 2021. године, подсјећа Скај њуз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.