Predsjednik SAD

Nemoj, Bajdene, nemoj: Pomiješao Kamalu Haris i Donalda Trampa

  • Izvor: B92
  • 12.07.2024. 18:39

Demokratski zvaničnici i birači pozivaju predsjednika Džoa Bajdena da se povuče iz predsjedničke trke usljed zabrinutosti zbog njegovih godina i sposobnosti, ali i sve češćih lapsusa, a britanski Skaj njuz izdvojio je njegove najinteresantnije gafove.

Zaključujući uvodno izlaganje na samitu NATO u Vašingtonu, Bajden se obratio ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom rekavši: "Sada želim da dam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti", a zatim dodao: "Dame i gospodo, predsjednik Putin".

Pošto se u publici čulo negodovanje, Bajden je shvatio grešku i ispravio se riječima: "Pobijedićemo predsjednika Putina, predsjedniče Zelenski" i "Toliko sam fokusiran na to da pobijedimo Putina".

Bajden je kasnije na pres konferenciji, poslije samita NATO-a u Vašingtonu, napravio još jedan lapsus: "Slušajte, ne bih izabrao potpredsjednika Trampa da bude potpredsjednik da nije kvalifikovana da bude predsjednik, tako da počnimo s tim".

Bajden je to rekao odgovarajući na pitanje novinara Rojtersa da li ima povjerenja u Kamalu Haris, aktuelnu potpredsjednicu SAD.

Jeziva priča naše glumice: Vjerenik joj pucao u glavu, pa izvršio samoubistvo

Jeziva priča naše glumice: Vjerenik joj pucao u glavu, pa izvršio samoubistvo

Na samitu NATO-a, činilo se da je predsjednik SAD pomiješao ''šefove kabineta'' sa ''šefom vojske'', napravivši treći gaf u govoru te večeri.

Njemački kancelar Olaf Šolc stao je u odbranu Bajdena, uz opravdanje da se lapsusi dešavaju svakome, prenosi Skaj njuz.

Bajden je nedavno rekao da je ponosan što je prva crna potpredsjednica Amerike, takođe misleći na Haris. U februaru, predsjednik Bajden je pogrešno tvrdio da se sastao na samitu G7 2021. sa francuskim predsjednikom Fransoom Miteranom , koji je umro 1996. godine.

Kinezi grade tajnu vojnu bazu na kraju svijeta

Kinezi grade tajnu vojnu bazu na kraju svijeta

Iste nedjelje je rekao da je razgovarao sa nemačkim kancelarom Helmutom Kolom, koji je preminuo 2017, o neredima u američkom Kapitolu, koji su se desili 2021. godine, podsjeća Skaj njuz.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''Serija: 1993 (16+)