Стални представник Русије

Небензја: Запад "торпедује" све мировне напоре

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2023. 08:00

Западне земље у Савјету безбједности УН настављају да "торпедују" све напоре за деескалацију палестинско-израелског сукоба, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензија.

Небензја сматра да је данас неопходно одмах прекинути ватру и зауставити крвопролиће, што се свима чинило да је то очигледно.

- Нажалост, наше западне колеге у Савјету безбједности настављају да торпедују све напоре на деескалацији на терену и блокирају доношење хитних одлука Савјета чији је циљ нормализација ситуације што је прије могуће и, прије свега, прекид ватре - рекао је Небензја током 10. ванредне специјалне сједнице Генералне скупштине УН.

Говорећи о копненој операцији Израела у Појасу Газе, Небензја је рекао да Савјет безбједности не може дати "одријешене руке" израелским снагама за ове акције.

- Очигледно је да би копнена операција пуног обима коју је покренуо Израел у Гази могла бити не само огромна трагедија за два милиона људи који тамо живе, већ би могла да буде окидач за проширење регионалног сукоба - додао је Небензја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)