Стални представник Русије при УН

Небензја изнио руске услове за дипломатско рјешење рата у Украјини

  • Извор: Агенције
  • 20.05.2024. 22:14

Политичко и дипломатско рјешење украјинске кризе је и даље могуће, али под условом денацификације и демилитаризације Украјине, као и њеног повратка на неутралан и несврстан статус, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на сједници СБ УН о Украјини.

Истакао је да је битно да права украјинских грађана који говоре руски и националних мањина буду потпуно обезбијеђена, чиме би се отклонили основни узроци рата, преноси РИА Новости.

Кина позива САД да не користе украјински сукоб за унапређење своје геополитичке стратегије, рекао је замјеник сталног представника Кине у организацији Генг Шуанг.

''Жељели бисмо да скренемо пажњу Сједињеним Државама да одвраћање пажње и пребацивање кривице није прави начин за рјешавање украјинске кризе“, нагласио је он, преноси Тан‌југ.

Данашња сједница СБ УН отпочела је минутом ћутања због смрти иранског предсједника Ебрахима Раисија у хеликоптерској несрећи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?