У Полтави

Настрадали страни плаћеници: Руси уништили центар за обуку са НАТО инструкторима!

  • 04.09.2024. 10:16

Војни институт у Полтави, који је уништен ракетним ударом руских трупа, био је база у којој су предавали страни инструктори, рекао је гувернер Херсонске области Владимир Салдо, у интервјуу за РИА Новости на Источном економском форуму.

"Сада су (Оружане снаге Украјине) под руководством земаља НАТО-а и оне подстичу слање плаћеника. На крају крајева, да би се освојила територија, потребни су центри за обуку. Тамо (у центрима) су инструктори НАТО-а који и даље обучавају мобилисане Украјинце - ухваћене на улицама и послате у центре за обуку", рекао је он.

Према ријечима гувернера, управо такав центар је уништен у Полтави.

Министарство правде САД открило оптужницу против лидера Хамаса за тероризам

Министарство правде САД открило оптужницу против лидера Хамаса за тероризам

"Једна од ових тачака је недавно била подвргнута ефикасном нападу наше војске. То су базе, центри за обуку, полигони на којима се подучавају вјештине савременог ратовања", додао је Салдо.

Подсјећања ради, током јучерашњег дана руска војска извела је ракетни напад на државни Војни институт телекомуникација и информација у Полтави гдје се обучавају украјински специјалисти за коришћење радара и система за електронско ратовање, навео је руководилац Координационог савјета за интеграцију нових региона при Јавној комори Руске Федерације Владимир Рогов.

Како ће Турци заувијек промијенити токове глобалне трговине?

Како ће Турци заувијек промијенити токове глобалне трговине?

Напад се, према ријечима Рогова, догодио током постројавања у чему је учествовало више од 500 украјинских војника, због чега се губици мјере стотинама, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.