U Poltavi

Nastradali strani plaćenici: Rusi uništili centar za obuku sa NATO instruktorima!

  • 04.09.2024. 10:16

Vojni institut u Poltavi, koji je uništen raketnim udarom ruskih trupa, bio je baza u kojoj su predavali strani instruktori, rekao je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo, u intervjuu za RIA Novosti na Istočnom ekonomskom forumu.

"Sada su (Oružane snage Ukrajine) pod rukovodstvom zemalja NATO-a i one podstiču slanje plaćenika. Na kraju krajeva, da bi se osvojila teritorija, potrebni su centri za obuku. Tamo (u centrima) su instruktori NATO-a koji i dalje obučavaju mobilisane Ukrajince - uhvaćene na ulicama i poslate u centre za obuku", rekao je on.

Prema riječima guvernera, upravo takav centar je uništen u Poltavi.

Ministarstvo pravde SAD otkrilo optužnicu protiv lidera Hamasa za terorizam

Ministarstvo pravde SAD otkrilo optužnicu protiv lidera Hamasa za terorizam

"Jedna od ovih tačaka je nedavno bila podvrgnuta efikasnom napadu naše vojske. To su baze, centri za obuku, poligoni na kojima se podučavaju vještine savremenog ratovanja", dodao je Saldo.

Podsjećanja radi, tokom jučerašnjeg dana ruska vojska izvela je raketni napad na državni Vojni institut telekomunikacija i informacija u Poltavi gdje se obučavaju ukrajinski specijalisti za korišćenje radara i sistema za elektronsko ratovanje, naveo je rukovodilac Koordinacionog savjeta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Ruske Federacije Vladimir Rogov.

Kako će Turci zauvijek promijeniti tokove globalne trgovine?

Kako će Turci zauvijek promijeniti tokove globalne trgovine?

Napad se, prema riječima Rogova, dogodio tokom postrojavanja u čemu je učestvovalo više od 500 ukrajinskih vojnika, zbog čega se gubici mjere stotinama, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.