Беба живјела само пет сати

Настао општи хаос у болници: Рођена беба са четири ноге, четири руке и два лица

  • 24.07.2024. 21:14

Мјештани малог села у Индији остали су у шоку након сазнања да се у њиховом комшилуку родила беба са четири руке, четири ноге и два лица.

Бизаран случај се наводно догодио ове недјеље када је мајка бебе, 38-годишња Рама Деви, хитно превезена у сеоску болницу јер је почела да осјећа трудове. Међутим, особље болнице и мјештани су били шокирани када су открили да је дијете рођено спојено са другим тијелом које се није у потпуности развило.

Беба живјела само пет сати

То је узроковало да беба изађе са два сета лица, ногу и руку, а Дејли Мејл преноси да је дијете преминуло само пет сати након рођења.

Према сазнањима иностраних медија, овакво стање још увијек није именовано јер је веома ријетко. Такође, наводно не постоји сазнање о томе како је тачно дијете преминуло, иако се тврди да беба није могла да конзумира млијеко сама.

Порођај прошао без компликација

Особље болнице које је породило Раму Деви је било уплашено када су видјели изглед бебе и брзо су је премијестили напоље изазвавши тиме хаос унутар болнице. Супруг Раме Деви је изразио чуђење након што је сазнао какво је стање њиховог новорођенчета, а вјерује се да породица има још дјеце.

Драма на Светој Гори, полиција исељава монахе

Драма на Светој Гори, полиција исељава монахе

Иако је порођај био једноставан и без компликација, догодио се у руралном подручју гдје жене ретко пролазе пренаталне прегледе, што може објаснити зашто је стање дјетета било изненађење.

Учестала појава у Индији

Иако није јасно да ли је овај тачан случај виђен раније, неколико других изузетно ријетких облика спојених близанаца пријављено је у Индији и околним земљама.

Прошлог новембра, 30-годишња жена у Индији родила је дјечака са четири руке и четири ноге.

У Индонезији, близанци су рођени спојени у карлици, остављајући их са три ноге, четири руке и једним пенисом, те су названи ‘пауколики близанци’. Два од сваког милион деце широм свијета рађају се са дипросопусом, ријетким обликом спојених близанаца код којег су сва или дијелови лица дуплицирани. У овим случајевима, лица и мозгови су повезани само са једним можданим стаблом, преноси Дејли Мејл.

Научници мисле да су нашли разлог

Генерално, спојени близанци чине један од 50.000 до 200.000 живорођене дјеце и настају када се једно оплођено јаје подијели и развије у два појединца. Око осам до 12 дана након зачећа, слојеви који се дијеле како би формирали идентичне близанце развијају се у специфичне органе и структуре, према Мејо клиници. Вјерује се да се овај процес завршава прерано, што резултира спојеним близанцима.

Међутим, друга теорија сугерише да се два одвојена ембриона спајају рано у развоју.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: