Beba živjela samo pet sati

Nastao opšti haos u bolnici: Rođena beba sa četiri noge, četiri ruke i dva lica

  • 24.07.2024. 21:14

Mještani malog sela u Indiji ostali su u šoku nakon saznanja da se u njihovom komšiluku rodila beba sa četiri ruke, četiri noge i dva lica.

Bizaran slučaj se navodno dogodio ove nedjelje kada je majka bebe, 38-godišnja Rama Devi, hitno prevezena u seosku bolnicu jer je počela da osjeća trudove. Međutim, osoblje bolnice i mještani su bili šokirani kada su otkrili da je dijete rođeno spojeno sa drugim tijelom koje se nije u potpunosti razvilo.

Beba živjela samo pet sati

To je uzrokovalo da beba izađe sa dva seta lica, nogu i ruku, a Dejli Mejl prenosi da je dijete preminulo samo pet sati nakon rođenja.

Prema saznanjima inostranih medija, ovakvo stanje još uvijek nije imenovano jer je veoma rijetko. Takođe, navodno ne postoji saznanje o tome kako je tačno dijete preminulo, iako se tvrdi da beba nije mogla da konzumira mlijeko sama.

Porođaj prošao bez komplikacija

Osoblje bolnice koje je porodilo Ramu Devi je bilo uplašeno kada su vidjeli izgled bebe i brzo su je premijestili napolje izazvavši time haos unutar bolnice. Suprug Rame Devi je izrazio čuđenje nakon što je saznao kakvo je stanje njihovog novorođenčeta, a vjeruje se da porodica ima još djece.

Drama na Svetoj Gori, policija iseljava monahe

Drama na Svetoj Gori, policija iseljava monahe

Iako je porođaj bio jednostavan i bez komplikacija, dogodio se u ruralnom području gdje žene retko prolaze prenatalne preglede, što može objasniti zašto je stanje djeteta bilo iznenađenje.

Učestala pojava u Indiji

Iako nije jasno da li je ovaj tačan slučaj viđen ranije, nekoliko drugih izuzetno rijetkih oblika spojenih blizanaca prijavljeno je u Indiji i okolnim zemljama.

Prošlog novembra, 30-godišnja žena u Indiji rodila je dječaka sa četiri ruke i četiri noge.

U Indoneziji, blizanci su rođeni spojeni u karlici, ostavljajući ih sa tri noge, četiri ruke i jednim penisom, te su nazvani ‘paukoliki blizanci’. Dva od svakog milion dece širom svijeta rađaju se sa diprosopusom, rijetkim oblikom spojenih blizanaca kod kojeg su sva ili dijelovi lica duplicirani. U ovim slučajevima, lica i mozgovi su povezani samo sa jednim moždanim stablom, prenosi Dejli Mejl.

Naučnici misle da su našli razlog

Generalno, spojeni blizanci čine jedan od 50.000 do 200.000 živorođene djece i nastaju kada se jedno oplođeno jaje podijeli i razvije u dva pojedinca. Oko osam do 12 dana nakon začeća, slojevi koji se dijele kako bi formirali identične blizance razvijaju se u specifične organe i strukture, prema Mejo klinici. Vjeruje se da se ovaj proces završava prerano, što rezultira spojenim blizancima.

Međutim, druga teorija sugeriše da se dva odvojena embriona spajaju rano u razvoju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: