Путин саопштио

Москва поздравља интерес Турске за БРИКС

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2024. 21:41

Руски предсједник Владимир Путин рекао је на састанку са турским министром спољних послова Хаканом Фиданом да Руска Федерација поздравља интерес Турске за рад организације БРИКС.

- Ми поздрављамо интерес Турске у рад БРИКС-а, сигурно ћемо подржати ову аспирацију на сваки начин - истакао је Путин и најавио састанак са Ердоганом у Астани у јулу.

Он је додао да Русија жели да буде заједно са државама ове асоцијације како би рјешавала заједничке проблеме.

Путин је рекао да је Русија задовољна са развојем односа са Турском.

- Са задовољством можемо да истакнемо развој односа са Турском. Све то се, наравно, догађа под вођством и уз директну подршку нашег пријатеља турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана - нагласио је Путин.

Он је рекао да ће, према његовим сазнањима, турски предсједник 3. и 4. јула бити у Астани, гдје ће присуствовати међународном догађају и гдје ће имати прилику да разговарају о свим актуелним питањима.

Путин је сугерисао да се настави заједнички рад по питању Сирије у формату Астана.

- Заједно смо имали веома значајну улогу у рјешавању кризе у Сирији. Мислим да би био исправно наставити рад у том формату у смислу борбе против тероризма како бисмо обезбиједили да се ситуација врати у нормалу у овој за нас веома значајној области. Генерално, ситуација се одвија позитивно - истакао је Путин.

У Астани у Казахстану 3. и 4. јула биће одржан самит Шангајске организације за сарадњу /ШОС/.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Дан откупа (16+)

    Филм: Дан откупа (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм