Марија Захарова

Москва ће се обратити међународним судовима поводом умијешаности Кијева у терористичке нападе

  • Извор: Спутник Србија
  • 01.04.2024. 12:00

Москва намјерава да се жали међународним судовима у вези са умијешаношћу Украјине у терористичке нападе у Руској Федерацији, документи су у припреми, рекла је представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

- Русија намјерава да се жали међународним судовима. Релевантни документи су сада у припреми, а наша земља пролази кроз одговарајуће обавезне процедуре - рекла је Захарова на Првом каналу.

Она је додала да безбједносне службе треба да заврше посао око напада на дворану Крокус сити хол, Украјини је послат допис о овом терористичком нападу.

- Ријеч је о претпретресним тврдњама које су упућене званичним путем. Таква је процедура... Поводом ситуацијом око Крокус сити хола, желим да истакнем да у допису нема захтјева поводом терористичког напада у Крокус сити Холу. Тамо су материјали и референце о експлозији на Кримском мосту, убиству Дарје Дугине, Владлена Татарског, покушај атентата на Захара Прилепина - објаснила је Захарова.

Према њеним ријечима, кијевски режим је намјерно кренуо путем тероризма и екстремизма, украјинске власти нису схватиле величину таквих акција.

Дипломата је напоменула да још увијек није познато да ли је одлука о подршци терористичким акцијама донесена под утицајем страних земаља или су власти у Кијеву то урадиле самостално.

Раније је Министарство спољних послова Русије саопштило Спутњику да је руска страна недавно предала Украјини ноту о антитероризму путем успостављеног канала преко Минска.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.