Дурова дјевојка

Мистериозна дама ухапшена са шефом Телеграма: Ко је Јулија?

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.08.2024. 20:23

Павел Дуров, суоснивач апликације за размјену порука Телеграм, ухапшен је у суботу навече на аеродрому Ле Бург у Паризу.

Милијардер, којем су тепали да је ‘руски Марк Закерберг‘, ухапшен је у склопу прелиминарне истраге о наводним преступима укључујући превару, трговину дрогом, интернетско насиље, организовани криминал и промицање тероризма, преноси Јутарњи.

Занимљиво је да Дуров није био сам у тренуцима хапшења. Неколико новинских извјештаја сугерише да је био у друштву дјевојке, која је наводно такође ухапшена с њим, преноси НДТВ.

Ријеч је о жени која је идентификована као Јулија Вавилова, а спекулише се да би је управо она довела до хапшења.

На интернету су се појавила разне теорије. Неки пишу да је Вавилова била под истрагом, да је објављивала своје кретање до у детаље и тако открила гдје се налази Павел Дуров. Неки чак тврде да је Вавилова Дурову смјестила хапшење.

Ниједна од споменутих информација о Вавиловој није потврђена.

Јулија Вавилова (24) је стручњакиња за криптовалуте и инфлуенсерка која борави у Дубаију. На Инстаграму има више од 20.000 пратилаца, а себе описује као љубитељку гејмања, а као своје интересе наводи ‘гејмање, крипто свијет, језике и начин размишљања‘. Тврди да говори четири језика.

Вавилова и Дуров било су заједно на разним локацијама попут Казахстана, Киргистана и Азербајџана, о чему свједоче записи на Инстаграму.

Хапшење шефа Телеграма изазвало је у крипто заједници забринутост због могућих притисака за строжим модерисањем садржаја.

Вавилова је на интернету задњи пут обавила видео садржај о криптовалутама прије 10 мјесеци.

Криптополитан пише да је Вавилова отказала све стримове на Твичу за ову седмицу, наводећи да је на одмору, а сљедећи сљедећи најављен је за 1. септембар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.