Durova djevojka

Misteriozna dama uhapšena sa šefom Telegrama: Ko je Julija?

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 26.08.2024. 20:23

Pavel Durov, suosnivač aplikacije za razmjenu poruka Telegram, uhapšen je u subotu naveče na aerodromu Le Burg u Parizu.

Milijarder, kojem su tepali da je ‘ruski Mark Zakerberg‘, uhapšen je u sklopu preliminarne istrage o navodnim prestupima uključujući prevaru, trgovinu drogom, internetsko nasilje, organizovani kriminal i promicanje terorizma, prenosi Jutarnji.

Zanimljivo je da Durov nije bio sam u trenucima hapšenja. Nekoliko novinskih izvještaja sugeriše da je bio u društvu djevojke, koja je navodno takođe uhapšena s njim, prenosi NDTV.

Riječ je o ženi koja je identifikovana kao Julija Vavilova, a spekuliše se da bi je upravo ona dovela do hapšenja.

Na internetu su se pojavila razne teorije. Neki pišu da je Vavilova bila pod istragom, da je objavljivala svoje kretanje do u detalje i tako otkrila gdje se nalazi Pavel Durov. Neki čak tvrde da je Vavilova Durovu smjestila hapšenje.

Nijedna od spomenutih informacija o Vavilovoj nije potvrđena.

Julija Vavilova (24) je stručnjakinja za kriptovalute i influenserka koja boravi u Dubaiju. Na Instagramu ima više od 20.000 pratilaca, a sebe opisuje kao ljubiteljku gejmanja, a kao svoje interese navodi ‘gejmanje, kripto svijet, jezike i način razmišljanja‘. Tvrdi da govori četiri jezika.

Vavilova i Durov bilo su zajedno na raznim lokacijama poput Kazahstana, Kirgistana i Azerbajdžana, o čemu svjedoče zapisi na Instagramu.

Hapšenje šefa Telegrama izazvalo je u kripto zajednici zabrinutost zbog mogućih pritisaka za strožim moderisanjem sadržaja.

Vavilova je na internetu zadnji put obavila video sadržaj o kriptovalutama prije 10 mjeseci.

Kriptopolitan piše da je Vavilova otkazala sve strimove na Tviču za ovu sedmicu, navodeći da je na odmoru, a sljedeći sljedeći najavljen je za 1. septembar.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?