Oborene četiri rakete "Hajmars"

Ministarstvo odbrane: Ruske snage odbile ukrajinski raketni napad, linija nije probijena

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.05.2023. 09:02

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije demantovalo je glasine o navodnim prodorima ruske linije odbrane od strane ukrajinske vojske, navodeći u saopštenju da je situacija duž fronta mirna i da se jedino vode intenzivne borbe u okolini Artjomovska, odnosno Bahmuta.

"Izvještaji određenih Telegram kanala o 'probijenoj odbrani' na nekoliko mjesta duž kontaktne linije nisu tačni", navodi se u saopštenju objavljenom kasno sinoć i dodaje da je "opšta situacija u zoni Specijalne vojne operacije pod kontrolom."

Zelenski

Zelenski "izvisio" za finale Evrosonga, Zaharova poručila: Šteta, bio bi im dostojna konkurencija!

Ruske snage su tokom noći odbile ukrajinski raketni napad i oborile četiri rakete "hajmars".

Kako se navodi, jurišni odredi nastavljaju sa oslobađanjem zapadnog dijela grada Bahmuta, uz podršku artiljerije i avijacije.

U pravcu Donjecka je odbijeno osam ukrajinskih napada i tri pokušaja neprijatelja da izvrši izviđanje, dodaje se u saopštenju. Ruske snage nastavljaju napore da zauzmu cijelu Marinku i blokiraju Avdijevku.

Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

Ukrajinske trupe su pokušale dva napada čete prema Kremenoj, ali su odbijene. Tri izviđačke grupe su poražene sjevernije kod Kupjanska. Ministarstvo je juče objavilo i spisak gubitaka ukrajinske vojske na liniji Hersona koje je nanijela ruska artiljerija i saopštilo da su ruske snage juče tokom dana oborile 12 "hajmars" raketa i jedan Su-25 borbeni avion.

Juče je nekoliko kanala tvrdilo da je najavljivana ukrajinska ofanziva možda počela i da se desio "prodor" kod Bahmuta i nekoliko drugih mjesta duž kontaktne linije. Jedan izvještač je, pozivajući se na vojne izvore, tvrdio da su Ukrajinci koristili hemijsko oružje u deijlu zaporoškog fronta.

Medvedev: Ukrajina će nestati čim zapad prestane da šalje novac

Medvedev: Ukrajina će nestati čim zapad prestane da šalje novac

Kijev u četvrtak nije komentarisao ove objave. Ranije tokom dana, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izjavio je da njegovoj vojsci treba još vremena da se pripremi prije nego što najavljivana ofanziva zapravo počne.

Pratite nas i putem Vibera


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина