Tražio da se obrati

Zelenski "izvisio" za finale Evrosonga, Zaharova poručila: Šteta, bio bi im dostojna konkurencija!

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.05.2023. 08:02

Evropska radiodifuzna unija (EBU) odbila je zahtjev ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da se obrati video-porukom u finalu Pjesme Evrovizije u subotu uveče, prenosi TASS, pozivajući se na predstavnika udruženja.

EBU je Evrosong nazvao "međunarodnom zabavnom emisijom, čiji je jedan od kamena temeljaca nepolitička priroda događaja".

Zelenski traži formiranje posebnog tribunala

Zelenski traži formiranje posebnog tribunala

"Ovo takmičenje zabranjuje političke ili slične izjave. Zahtjev gospodina Zelenskog da govori pred evrovizijskom publikom, iako je napravljen sa poštenim namjerama, nažalost, ne može biti odobren", navodi se u saopštenju.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na ovu odluku, ocijenivši da bi ukrajinski predsjednik bio dostojan konkurent ovogodišnjim takmičarima.

Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

Kremlj: Šta nakon napada - udariti na Zelenskog ili na institucije?

"Šteta, ne bi trebalo. Ove godine Vladimir Zelenski bi bio dostojna konkurencija učesnicima Pjesme Evrovizije", napisala je Zaharova na Telegramu.


Podsjetimo, Evropska radiodifuzna unija premjestila je izbor za Pjesmu Evrovizije 2023. sa teritorije Ukrajine, koja je pobijedila na takmičenju prošle godine, u britanski Liverpul iz bezbjednosnih razloga. 

Poznati svi finalisti Evrovizije

Poznati svi finalisti Evrovizije

Rusija je februara 2022. isključena iz takmičenja za Pesmu Evrovizije. EBU je ovu odluku objasnio zabrinutošću zbog krize u Ukrajini, uz napomenu da bi "učešće Rusije moglo da naruši reputaciju takmičenja".

Pratite nas i putem Vibera