Најбогатији човек свијета

Маск: Политика Америке води нас ка трећем свјетском рату

  • 25.10.2023. 12:34

Најбогатији човек свијета Илон Маск, шеф Тесле и друштвене мреже Икс, сматра да човјечанство иде ка трећем свјетском рату због политике коју воде америчке власти, гурајући Русију и Иран у коалицију са Кином.

"Мислим да ми, а да тога нисмо свјесни, идемо ка трећем свјетском рату, доносећи глупе одлуке једну за другом", наводи Маск у подкасту објављеном на његовој страници на мрежи Икс.

Према ријечима Маска, политички курс који је изабрао Вашингтон гура Русију и Иран да уђу у савез са Кином, који заједно представљају импресивну противтежу Западу.

Кинески научници открили осам нових вируса

Кинески научници открили осам нових вируса

Уколико се сукобе интереси ове двије стране, треба очекивати битку великих размјера у којој коалиција предвођена САД неће имати предност у индустријској снази, која би могла да обезбиједи побједу.

"Русија има сировине, а Кина индустријски потенцијал, што је, искрено, идеална комбинација са тачке гледишта рата'', сматра Маск и позива власти САД да напусте политику конфронтације.

Каква Ноћ вјештица: Свештеник уништио изрезбарене бундеве и расплакао најмлађе

Каква Ноћ вјештица: Свештеник уништио изрезбарене бундеве и расплакао најмлађе

Он оцјењује да је садашња политика Вашингтона неразумна.

"Могуће је да се никада не бисмо опоравили од трећег свјетског рата, али мислим да у овом тренутку тај ризик убрзано расте", закључује Маск.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: