Najbogatiji čovek svijeta

Mask: Politika Amerike vodi nas ka trećem svjetskom ratu

  • 25.10.2023. 12:34

Najbogatiji čovek svijeta Ilon Mask, šef Tesle i društvene mreže Iks, smatra da čovječanstvo ide ka trećem svjetskom ratu zbog politike koju vode američke vlasti, gurajući Rusiju i Iran u koaliciju sa Kinom.

"Mislim da mi, a da toga nismo svjesni, idemo ka trećem svjetskom ratu, donoseći glupe odluke jednu za drugom", navodi Mask u podkastu objavljenom na njegovoj stranici na mreži Iks.

Prema riječima Maska, politički kurs koji je izabrao Vašington gura Rusiju i Iran da uđu u savez sa Kinom, koji zajedno predstavljaju impresivnu protivtežu Zapadu.

Kineski naučnici otkrili osam novih virusa

Kineski naučnici otkrili osam novih virusa

Ukoliko se sukobe interesi ove dvije strane, treba očekivati bitku velikih razmjera u kojoj koalicija predvođena SAD neće imati prednost u industrijskoj snazi, koja bi mogla da obezbijedi pobjedu.

"Rusija ima sirovine, a Kina industrijski potencijal, što je, iskreno, idealna kombinacija sa tačke gledišta rata'', smatra Mask i poziva vlasti SAD da napuste politiku konfrontacije.

Kakva Noć vještica: Sveštenik uništio izrezbarene bundeve i rasplakao najmlađe

Kakva Noć vještica: Sveštenik uništio izrezbarene bundeve i rasplakao najmlađe

On ocjenjuje da je sadašnja politika Vašingtona nerazumna.

"Moguće je da se nikada ne bismo oporavili od trećeg svjetskog rata, ali mislim da u ovom trenutku taj rizik ubrzano raste", zaključuje Mask.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: