Шест пута изабран

Лукашенко 30 година предсједник Бјелорусије: Честитка стигла од Путина

  • 20.07.2024. 18:28

Прије тачно 30 година, 20. јула 1994. године, Александар Лукашенко је први пут званично постао предсједник Бјелорусије.

Тог дана, сједница Врховног савјета отворена је у 10 часова и окупила је рекордан број посланика. У Овалној сали (било је и новинара и дипломата) окупило се 318 људи. 

Лукашенко је од 1994. па до данас, шест пута изабран за предсједника Бјелорусије.

Путин честитао Лукашенку 30. годишњицу мандата: Потврда вашег огромног ауторитета

Руски лидер Владимир Путин честитао је бјелоруском предсједнику Александру Лукашенку 30. годишњицу мандата, истакавши његов значајан ауторитет међу својим сународницима.

"Поштовани Александре Григоријевичу, примите моје најсрдачније честитке поводом ваше 30. годишњице на мјесту председника. Читава модерна историја Бјелорусије, обиљежена изградњом савремених државних институција и значајним успјесима у друштвеној и економској сфери, нераскидиво је повезана са вашим именом", навео је Путин у честитки објављеној на сајту Кремља.

Предсједник РФ је указао да су бјелоруски бирачи Лукашенку већ шест пута заредом повјерили највиши државни положај, што несумњиво свједочи о његовом огромном ауторитету међу својим сународницима.

Путин је указао и на Лукашенков лични допринос развоју пријатељских односа и сарадње између Русије и Бјелорусије, формирању и јачању Уније, као и унапређењу обострано корисних интеграционих процеса на евроазијском простору.

"Биће ми драго да наставимо наш конструктиван, другарски дијалог и блиски заједнички рад у корист братских народа Русије и Бјелорусије. Од срца вам желим добро здравље, просперитет и успјех у владиним активностима", закључио је руски лидер.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм