Šest puta izabran

Lukašenko 30 godina predsjednik Bjelorusije: Čestitka stigla od Putina

  • 20.07.2024. 18:28

Prije tačno 30 godina, 20. jula 1994. godine, Aleksandar Lukašenko je prvi put zvanično postao predsjednik Bjelorusije.

Tog dana, sjednica Vrhovnog savjeta otvorena je u 10 časova i okupila je rekordan broj poslanika. U Ovalnoj sali (bilo je i novinara i diplomata) okupilo se 318 ljudi. 

Lukašenko je od 1994. pa do danas, šest puta izabran za predsjednika Bjelorusije.

Putin čestitao Lukašenku 30. godišnjicu mandata: Potvrda vašeg ogromnog autoriteta

Ruski lider Vladimir Putin čestitao je bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku 30. godišnjicu mandata, istakavši njegov značajan autoritet među svojim sunarodnicima.

"Poštovani Aleksandre Grigorijeviču, primite moje najsrdačnije čestitke povodom vaše 30. godišnjice na mjestu predsednika. Čitava moderna istorija Bjelorusije, obilježena izgradnjom savremenih državnih institucija i značajnim uspjesima u društvenoj i ekonomskoj sferi, neraskidivo je povezana sa vašim imenom", naveo je Putin u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.

Predsjednik RF je ukazao da su bjeloruski birači Lukašenku već šest puta zaredom povjerili najviši državni položaj, što nesumnjivo svjedoči o njegovom ogromnom autoritetu među svojim sunarodnicima.

Putin je ukazao i na Lukašenkov lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa i saradnje između Rusije i Bjelorusije, formiranju i jačanju Unije, kao i unapređenju obostrano korisnih integracionih procesa na evroazijskom prostoru.

"Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan, drugarski dijalog i bliski zajednički rad u korist bratskih naroda Rusije i Bjelorusije. Od srca vam želim dobro zdravlje, prosperitet i uspjeh u vladinim aktivnostima", zaključio je ruski lider.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film

  • 00:55 Noćni program

    Noćni program