У зони специјалне војне операције

Лов на западне авионе: Објављено колика награда чека руске војнике за оборени Ф-16

  • 16.07.2024. 17:17

Војници, који први оборе америчке ловце Ф-15 и Ф-16 у зони специјалне војне операције, добиће 15 милиона рубаља (око 170.000 долара), саопштио је извршни директор руске компаније „Форес“ Иља Потањин.

„Биће награде и за уништавање борбених авиона Ф-15 и Ф-16. Награда за први оборени авион износиће 15 милиона рубаља“, саопштио је Потањин на Телеграму, а преноси Спутњик.

Како је додао, војници из групе трупа „Центар“ добили су новчану награду за уништавање НАТО тенкова на авдејевском правцу – по 500.000 рубаља (око 5.100 евра) за око 17 уништених тенкова „абрамс“ и „леопард 2“.

Лавров у Њујорку: Америка још једном унизила Њемачку

Лавров у Њујорку: Америка још једном унизила Њемачку

Подсјећамо, прошле седмице је амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да ће ловци Ф-16 стићи у Украјину овог љета.

Раније је бивши руководилац енглеске редакције француске телевизије „Франс 24“, стручњак у области међународних односа Галагер Фенуик рекао да би Запад могао да доживи понижење ако Ф-16 "дође на изложбу" на Црвени трг.

Руски предсједник Владимир Путин је још у марту рекао да испорука авиона Ф-16 Украјини неће промијенити ситуацију на бојном пољу. Ови ловци ће такође бити легална мета за Руску Федерацију и ако буду летјели са аеродрома трећих земаља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.