U zoni specijalne vojne operacije

Lov na zapadne avione: Objavljeno kolika nagrada čeka ruske vojnike za oboreni F-16

  • 16.07.2024. 17:17

Vojnici, koji prvi obore američke lovce F-15 i F-16 u zoni specijalne vojne operacije, dobiće 15 miliona rubalja (oko 170.000 dolara), saopštio je izvršni direktor ruske kompanije „Fores“ Ilja Potanjin.

„Biće nagrade i za uništavanje borbenih aviona F-15 i F-16. Nagrada za prvi oboreni avion iznosiće 15 miliona rubalja“, saopštio je Potanjin na Telegramu, a prenosi Sputnjik.

Kako je dodao, vojnici iz grupe trupa „Centar“ dobili su novčanu nagradu za uništavanje NATO tenkova na avdejevskom pravcu – po 500.000 rubalja (oko 5.100 evra) za oko 17 uništenih tenkova „abrams“ i „leopard 2“.

Lavrov u Njujorku: Amerika još jednom unizila Njemačku

Lavrov u Njujorku: Amerika još jednom unizila Njemačku

Podsjećamo, prošle sedmice je američki državni sekretar Еntoni Blinken rekao da će lovci F-16 stići u Ukrajinu ovog ljeta.

Ranije je bivši rukovodilac engleske redakcije francuske televizije „Frans 24“, stručnjak u oblasti međunarodnih odnosa Galager Fenuik rekao da bi Zapad mogao da doživi poniženje ako F-16 "dođe na izložbu" na Crveni trg.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je još u martu rekao da isporuka aviona F-16 Ukrajini neće promijeniti situaciju na bojnom polju. Ovi lovci će takođe biti legalna meta za Rusku Federaciju i ako budu letjeli sa aerodroma trećih zemalja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: