Савјет безбједности УН-а

Лавров у Њујорку: Америка још једном унизила Њемачку

  • 16.07.2024. 16:49

САД су унизиле Њемачку својом одлуком да тамо распореде америчке ракете великог домета, саопштио је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров на сједници Савјета безбједности УН.

„Данас видимо још једно понижење Њемачке, чија влада је беспоговорно прихватила одлуку САД да размјести на њемачкој територији изнајмљене америчке ракете средњег домета“, рекао је Лавров током састанка Савјета безбједности УН о мултилатералној сарадњи у интересу стварања праведнијег, демократског и одрживог свјетског поретка.

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

Раније је Пентагон саопштио да ће Сједињене Државе 2026. године почети да распоређују у Њемачкој офанзивне системе који су већег домета од оних које се већ налази у Европи. 

Замјеник министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков рекао је да ће Русија мирно, без нервозе и емоција, израдити војни одговор на америчке планове.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.