САД

Лијепу новинарку прегазио воз: ''На снимку несреће се само чује ударац''

  • Извор: Телеграф
  • 15.08.2024. 12:32

Лијепа новинарка трагично је страдала када ју је прегазио воз у Америци.

ТВ звијезда у успону, која је радила за "NewsNation", погинула је у стравичној жељезничкој несрећи у Чикагу, а њени родитељи су апеловали на власти да учине све да се овако нешто више не догоди.

Грејс Бентковски (22), креативни продуцент на телевизији, прелазила је шине са групом путника 25. јула, када ју је прегазио воз који је управо напуштао станицу.

Језиво: Дјевојчица молила за храну и загрљај, а онда је нађена мртва у контејнеру

Језиво: Дјевојчица молила за храну и загрљај, а онда је нађена мртва у контејнеру

"То је најгора ноћна мора. Није се чуо никакав звук, ништа. На снимку несреће се само чује ударац, а потом како машиновођа свира", рекао је Грејсин отац Фил.

Иначе, путници да би стигли до паркинга на станици, морају да пређу дио пруге, али машиновођа није нагласио сиреном да воз стиже.

Млада медијска звијезда је страдала док се враћала са посла. Кобног дана је планирала да иде у куповину, а прије него што крене да посјети свој родни град у Индијани.

Прекинут концерт Александре Пријовић, хитна помоћ морала да реагује

Прекинут концерт Александре Пријовић, хитна помоћ морала да реагује

Фил је рекао да му је полиција јавила да је Грејс пребачена у болницу након што је имала несрећу на  шинама. Одмах је са супругом и сином од‌јурио у болници. Нажалост, након неколико сати им је саопштено да је Грејс подлегла повредама.

"Прво сам помислио да то није могуће. Мислио сам, ударио ју је воз који је излазио из станице. Он није могао да иде брзо. Можда јој је у најгорем случају поломљена нога", рекао је Фил.

Међутим, од силине ударца је Грејс одлетјела неких 20 метара и задобила унутрашње повреде које су биле смртоносне.

Како да знате да ли сте успјешно послали поруку на Виберу и да ли је прочитана?

Како да знате да ли сте успјешно послали поруку на Виберу и да ли је прочитана?

"Она није носила слушалице, није причала телефоном када ју је воз ударио", тврди отац трагично страдале дјевојке и додаје да је у рукама само држала кључеве од кола.

Грејсина породица сада покушава да подигне свијест људи и апелује на власти да учине све да се овакве трагедије више не понове, те наводи да се треба се озбиљно позабавити питањима безбједности на станици.

"То је такав пропуст, а сад је 2024. година. Не разумијем зашто не постоје знаци "стоп", нема ми смисла", каже отац.

''Питај Луку, заљуби се у Бањалуку'': Студенти ИТ-а направили револуционарни АИ туристички водич

''Питај Луку, заљуби се у Бањалуку'': Студенти ИТ-а направили револуционарни АИ туристички водич

Бентковски је прво радила као стажиста за "Newsnation" и покривала је локалне изборе у Индијани прошле године. Када је прије четири мјесеца дипломирала, запослили су је као помоћника креативног продуцента.

Грејс се у мају на друштвеним мрежама похвалила да је напредовала на послу и свима је причала колико је срећна.

Њена бака Маријана О'Нил рекла је да је Грејс још од малих ногу показивала љубав према новинарству.

Њен брат Адријан, који је покренуо акцију на Gofundme, рекао је да је изгубио најбољег пријатеља, а њихови родитељи "предивну дјевојчицу".

Манчестер ситију пријети избацивање из Премијер лиге

Манчестер ситију пријети избацивање из Премијер лиге

"Утицала је на толико живота иако је имала само 22 године. Била је новинар са жељом да напредује, баш је вриједно радила. Волио бих да је дуже остала са нама", навео је брат.

До сада је прикупљено више од 27.000 долара како би се породици помогло да покрију трошкове кремације и њеног испраћаја.

"Грејс Бентковски је била звијезда у успону на "NewsNation-u". Њена љубав према журналистици, њена жеља да учи била је тако заразна, њена воља да увијек брзо реагује и ускочи како би научила што више о телевизији, инспирисала је њене колеге. Она је била једна од ријетких која би обасјала сваку просторију у коју уђе", навили су из "NewsNationa".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)